Apartmanın Kanalizasyon Hattındaki Tıkanmaların Çözümü için yapılacak çalışmalar;
Bina İçerisinde bulunan mevcut kanalizasyon gideri bağlantısı kot seviyesi altında/Eşit kalmasından dolayı kanalizasyon sistemi sağlıklı çalışmamaktadır. Kanalizasyon giderinin sorunsuz çalışabilmesi için binadan daha düşük seviyede bulunan logara yeniden bağlantı yapılacaktır. Yapılacak olan bu çalışma 5 bölümden oluşmaktadır.
- Bölüm; 8 Metre Kapalı Yatay Tünel Çalışması
- Bölüm; Bina önünde bulunan 15 metre uzunluk 2 metre derinlikte kanal çalışması
- Bölüm; Yaklaşık 4 metre dikey kanal açma çalışması
- Bölüm; Bina dışında 10 metre uzunlukta 1 metre derinlikte kanal çalışması
- Bölüm; Daire gider çıkışının tüneldeki boruya bağlama çalışması
- Bölüm; binanın bahçe kısmından kapalı yatay tünel çalışması yapılacaktır. Daire içerisi 6 metre + banyo ve tuvaletin iç koridorda bulunan daire gider çıkış hizası olan 2 metre ve tünel giriş ağzı açmak için bahçe içerisinden 2 metre olmak üzere toplamda 10 metre uzunlukta, 90 cm radyal temelin kalınlığı + radyal temel altından daha aşağıya tünel kazma mesafesi olan 90 cmi ile birlikte toplamda 180cm/200 cm arası derinlikte kapalı yatay tünel çalışması yapılacaktır.
- Bölüm; bina önündeki kapalı yatay tüneli bitiminden binanın çevre duvarına kadar dönüşler de dahile edildiğinde 15 metre uzunluk ve artan eğimle birlikte 2 metre derinlikte Açık kanal çalışması yapılacaktır.
- Bölüm; binanı mevut istinat duvarından aşağı doğru ve aşağıdaki borunun da 1 metre derinliğe döşeneceği dikkate alınarak yaklaşık 4 metre derinlikte dikey kanalizasyon çalışması ve istinat duvarını korotla keserek gider borusuna yer açma çalışması yapılacaktır.
- Bölüm; Bina istinat duvarı dışında başlanarak logara kadar olan mesafede 8/10 metre uzunlukta ve 10 metre derinlikte açık kanal çalışması yapılacaktır.
- Bölüm; Son olarak kanalizasyon hattı çalışması tamamlanınca daire içerisindeki daire çıkış borunun tünel içerisindeki yeni kanalizasyon hattına bağlaması yapılacaktır
SÜREÇ VE İŞLEYİŞ
Çalışmaya bina önündeki alandan bina altında tünel kazılarak başlanacaktır, tespit edilen noktaya gelindiğinde, daire içerisinden bağlantı kısmı hazırlanacak ancak bağlantı yapılamayacaktır. Bina bahçesindeki 15 metre uzunluğundaki açık kanal çalışması ve sonrasındaki bina dışındaki 10 metre uzunluğundaki açık kanal çalışması yapılıp ve logara bağlantısı yapıldıktan sonra daire içerisinde hazırlanan gider çıkışının istikameti yeni kanalizasyon hattına çevrilecektir
DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
- Mümkün olduğunda daire içerisinde kırma ve dökme yapılmayacaktır, bağlantı yapmak için karot kullanılarak daha küçük bir alandan bağlantı yapılacaktır.
- Kapalı yatay tüneli tabanı tesviye edildikten sonra tabanı %1/2 eğimle meyil verilecek.
- Tünel kazmak için bina altından çıkarılan toprak kanalizasyon borusu döşendikten sonra tekrar doldurulacaktır.
- Kanalizasyon hattının derinliği ve eğimi tünel çıkışına göre belirlenecektir.
- Kanalizasyon borusun çapı 150’lik olacaktır, (150 ‘lik çap en az 10 daireni giderinin bağlanabileceği çaptadır.)
- Kanalizasyon borusu olarak korge boru kullanılacaktır. ( korge boru esnek olduğu için kırılmaz ve depreme dayanıklıdır.)
-