HANGİ MARKA KANALİZAYON BORUSU TERCİH EDİLMELİ
Bu konu ile ilgili buraya yazı yazmadan googleden bir arama yaptım hangi kanalizasyon borusu tercih edilmeli, hangi kanalizasyon borusu daha iyidir diye, karşıma çok sayıda çok uzun yazılar çıktı, yazılar çok uzun olduğu gibi biraz da teknik tabirler kullanılmış bu yüzden bir bu konu ile ilgili bir yazı kaleme almayı düşündüm.
Bizler kanalizasyon ustayız, kanal işerini, bağlantı işlerini, kanalizasyon tamir işlerini yapıyoruz, dededen kalma bir meslek te bizler üçüncü kuşağız. Yılların tecrübesi ile zamanın şartlarını kombine ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. İkinci olarak kanal arıza, kanalizasyon arıza yada logar arıza diye farklı adlarla anılan kanalizasyon tesisatında meydana gelen arızaların tamirin yapıyoruz. Bir işi yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmek, o işle ilgili olumlu yada olumsuz dönütler almakla olur. Bizde yapılan hataları tamir ederken bu işle ilgili çok sayıda olumlu yada olumsuz dönütler alıyoruz. Bunu da yapmış olduğumuz işlere yansıtıyoruz. Durum böyle olunca insanlara faydalı olalım diye veb sitemize birçok makale yazdık. Bu yazılarımıza hem yılların tecrübesi hem de tamir işlerinde kazanılan tecrübelerimiz yansıttık.
KANALİZASYON TESİSATINDA HANGİ BORU NEREDE KULLANILMALI
Kanalizasyon tesisatının bölümleri;
- Daire içi kanalizasyon tesisatı
- Kolon boruları.
- Bina içi kanalizasyon tesisatı,
- Bina zeminini kanalizasyon tesisatı
- Bina dışı kanalizasyon tesisatı,
Daire içerisinde pvc kaplamalı kanalizasyon borusu kullanılır. Genelde yüzlük boru kullanılır.
Kolon boruları 100’lük ve ya 150’lik olabilir.
Bina zeminine indiğinde 200 lük pvc boru kullanılmalı. Burada korige boru da kullanılır ancak bina zeminde bulunan ana boruya sürekli yeni bağlantılar yapıldığı için pvc kaplamalı pimaş boru kullanılmalıdır
Bina çıkışından parsel logarına kadar korige boru kullanılmasında fayda vardır. Esnemelerde ve çökmelerde kırılma yapmaz. Parsel logarı ile iski kanalizasyon hattı arasında 200 ‘lük koruge boru kullanılmalıdır.
Diğer bir önemli sebebi ise bina dışı kanalizasyon tesisatı bina içindeki gibi her zaman düz devam etme imkanı bulamayabilir. Parsel içerisinde bulunan bir duvar, bir ağaç, bir taş bina dışı kanalizasyon borularının yön değişmesine sebep olur. Bu durumda burada korige boru kullanıldığı zaman korige boru ya sağa sola esnetilerek yön verilebilir. Pimaş boru kullanılmış olsa bu yön ve esneme imkanı olmayacak, açık dirsek 45’lik kullanma zorunluluğu ortaya çıkacak ki bunu doğru bulmuyoruz. Kanalizasyon tesisatında ne kadar az dirsek kullanılırsa o kadar iyidir. Çünkü dirsek ve çökme tıkanma sebebidir.
Biz genelde FIRAT MARKA boru kullanıyoruz. Çok sağlam borudur. Fırat kocaman bir firmadır. Bizim Fırat boru hakkında olumlu refarans olmamızdan haberi bile olmayacak belki ama iş ve sağlamlık, kalite ve garanti istenildiği zaman FIRAT boru diyoruz başka bir şey demiyoruz.
Apartman kanalizasyon borusu kaçlık olmalı?
Bina Tuvelet gideri kaçlık olmalı
apartman lağım gideri borusu hangisi olmalı?
bina kanalizayson borusu, hangi boru olmalı
bina kanalizasyon borusu olarak hangi boru kullanılmalıdır.
korige borumu-pimaş borumu,
FIRAT BORU-HAKAN PİLASTİK-KALDE-GEDİZ-PİMAŞ-EGEPEN- GİBİ KANALİZAYSON BORULARI VARDIR.