Kanalizasyon Tamiri Nasıl Yapılır?
Kanalizasyon Tesisatı: İçme ve Kullanma Sularının Mutfak, Banyo, Tuvalet ve Temizleme alanları ile diğer su kullanım alanlarında, su kullanıldıktan sonra atık suyu yaşam alanları dışarısına çıkarılmasını sağlayan tesisata Kanalizasyon denir. Kanalizasyon Tesisatı evimizde yada işyerimizde bulunan Mutfak, banyo ve tuvalet gibi su kullanım alanlarından başlar, Daire içi Kanalizasyon, Bina içi Kanalizasyon, Bina dışı kanalizasyon ve şehir kanalizasyon sistemi ile birlikte atık suların depolandığı, zararsız hale getirildiği yerde biter. Kanalizasyon arızası bina ve ev içerisinde bulunan tuvalet, banyo ve mutfaktan taşarak yada suyun yavaş gitmesi ile ortaya çıkar, ancak arıza klozet ve tuvalet taşı ile belediye kanalizasyon tesisatı arasında her hangi bir yerde olabilir. Ev içerisinde taşmaya ve geri tepmeye neden husus tespit edildikten sonra kanalizasyon tamiri çalışmasına başlanılmalıdır.
Kanalizasyon Tamiri Neden Gereklidir?
Genellikle eski yapılarda binanın tüm parçaları eskidiği gibi kanalizasyon tesisatını oluşturan parçaları da aynı şekilde eskir ve zamanla dayanıklılığı yitirir. Dayanıklılığını yitiren Kanalizasyon borusu, Pimaş boru ya da beton boruda toprağın altından gelebilecek etkenler karşısında direncini kaybettiği için kırılma, bozulma, çıkma, çatlama olur, Bu yüzden belirli bir zaman sonra tadilat gerektirir.
Kanalizasyon Tamiri Daire İçerisinde Mi Yapılır?
Kanalizasyonun arızalanması veya çalışamaz hale gelmesinden sonra kanal arızasının tespiti ve kanalizasyon onarılması için çalışma başlatılması gerekmektedir. Kanalizasyon borusunun onarılması için kanalizasyon borusunun üzerine açmak ve lokal ya da bir miktar kazı yapmak gerekmektedir. Altını çizmek gerekirse kanalizasyon borusu tamirinde yada onarımında dikkat edilecek en önemli şey arızayı doğru tespit etmek onarımını sağlamak için doğru yerden çalışmaya başlamaktır. Biz Öncelikle kanalizasyon borularını ve Logar bağlantı borularını mümkün olduğu kadar dışarıdan yani bina dışı çalışma ile onarmaya çalışıyoruz. Böylelikle ev içerisinde ya da daire içerisinde fayanslara, laminat parkelere, evin boyasına yada evin içi dekorasyonuna zarar vermeden kanalizasyon borusunu tamir etmiş oluyoruz.
Kırılan Kanalizasyon borusu, kırılan pimaş yâda çöken küngler yani beton borular daire içerisinde bulunuyorsa ise Kazı yapmadan kırmadan kanalizasyon borusunun tamir etmek mümkün müdür?
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi biz öncelikle bina dışı çalışma yaparak kanalizasyon borularını tamir etmeyi tercih ediyoruz ve o yönde gayret gösteriyoruz ancak arıza çatlama, kırılma, pimaş Borunun çıkması, Pimaş boruların çatlaması, Pimaş Borunun çökmesi kanalizasyon borusunun kırılması gibi arızaların daire içerisinde olduğu zamanda yine bir bütün olarak daire tabanının tamamında kazı yapmak yerine lokal çalışmalar yapıyoruz.
Kanalizasyon Tamir Çalışması Nerede Yapılır.
Kanalizasyon Tesisatı Boruları ev yada daire içerisinde bulunan su kullanım alanları olan mutfak, tuvalet ve banyodan başlar, sırasıyla kat boruları, zeminde bulunan ana boru, bina logarı ve sonrasında belediye kanalizasyon hattında biter. Bina dışı kanalizasyon borularının tamirinde yapılacak tüm çalışmalar ev yada daire dışında olduğu için her hangi bir sıkıntı olmamaktadır. Kat boruları yada kolon boruları bir nebze daire dışında sayılır. Geriye kalan ise tuvalet, banyo ve mutfaktan kat borularına kadar olan borulardır. Üst katlarda daire içerisinde kanalizasyon borusu tamiri binde bir olmaktadır. Ama bodrum, zemin, giriş ve bahçe katları için aynı şey söylenemez. Çünkü binanın ana gideri zemin katın yadan bodrum katının altından gittiği için bina ana borusunda yapılacak bir çalışma zemin katta bulunan dairenin içerisinde çalışma yapmayı gerektirebilir.
Daire İçerisinde Kırmadan Kanalizasyon Tamiri Nasıl Yapılır.
Kanalizasyon borularını değiştirmek yada onarmak için dairenin tabanını tamamını kırmıyoruz ve kazmıyoruz. Banyo ya da tuvalet içerisinde küçük bir yerden müdahale ederek eski Kanalizasyon borusu ya da eski beton boru içerisinden yeni dubleks Pimaş borular geçiriyoruz. Kazı yapmadan kanalizasyon borularının içerisini yenilemiş oluyoruz. Eski evlerde bu şekilde yapılan çalışma bodrum ve zemin kat daire sahiplerini oldukça memnun etmektedir. Ancak bu işlemin iyi bir kanalizasyon ustası tarafından yapılması gerekmektir. Aksi takdirde az maliyetle onarma işlemi yapacakken karşımıza çok daha fazla bir maliyet çıkabilir.