Logar Tıkandı Hangi Numarayı Aramalıyım?
Bir müşterimiz 0 552 858 60 41 numaralı telefonumuzu arayarak apartman önemli bir sorun olduğunu, kanalizasyon tesisatında sürekli tıkanma ve logarda taşma olduğunu söyledi. Biz de kendisine bu sorunun tespiti için yerinde keşif yapmamız gerektiğini söyledik ve okeyleştikten sonra müsait bir tarihe planlama yaptık.
Evin Logarı Neden Sürekli Tıkanıyor?
Apartman yöneticisi Caner Bey Apartmanın logarında sürekli olarak taşıma ve tıkanmanın olduğunu, tıkandığında logarda şişme ve taşma olduğunu, logar tıkandığı için daire içerisinde de geri tepme ve tıkanıklık olduğunu, bu durumun sürekli devam ettiğini, apartman sakinlerinin bu durumdan dolayı oldukça muzdarip olduklarını, apartmanın logarının bir daha tıkanmaması için ne yapılması gerektiğini, logar tıkanıklığının kesin çözümünün ne olduğunu sorar?
Bizde kendisine bu soruların cevabını yerinde yapacağımız ön tespit veya detaylı tespit çalışması yaptıktan sonra verebiliriz dedik ve randevulaştığımız tariihte belirtilen binaya gittik. Bina logarı ile ilgili yapmış olduğumuz tespitlerde;
Logar Tıkanıklığının Sebebi Nasıl Tespit Edilir?
Bodrum katında bulunan dairenin balkonunda Logar olduğu, bu logarın içerisinin düzensiz olduğu, logara gelen boruların gidiş istikametinde bulunan boruya denk gelmediği, peçete ve ıslak mendiller ile önünün kapandığı, bu şekilde yığılmadan dolayı bina radyal temeli içerisinde bulunan boru da yığılmalar tıkanmalar ve geri tepmelerin olduğu anlaşılmıştır. Çözüm için ise bu logarın düzeltilerek logara gelen bağlantıların yenilenmesi, Logar içerisinde boruların karmaşık bir şekilde değil de doğrudan bağlantı olacak şekilde yeniden yapılması, Logar tabanının düzeltilerek akışkanlığını artırılması, bina ön tarafına yeniden ayriyeten bir Logar yapılması.

Logar Neden Tıkanır Videosu İçin Tıklayınız
Buradaki sorun sadece bina önündeki logarda Daha doğrusu balkonda bulunan logarda tıkanıklık ve taşma şeklinde değilde ayriyeten kot düşüklüğü nedeniyle geri tepmelerden kaynaklı bir tıkanmanın olduğu tespit edilmiştir. Gerçekte olmayan ancak usta hatasından dolayı ortaya çıkan bir kot düşüklüğü yine bir ustanın müdahalesi ile tekrar düzelebilir. Bir binada çok fazla logar demek ayrıca kot ve meyil kaybı da demektir.Balkonda bulunan logarın bağlantılarını doğrudan yaptık.
Logar Geri Tepiyorsa ve Belediye Kanalında Kanalizasyon Geri Geliyorsa Bunun Çözümü Nedir.
Yapmış olduğumuz tespitler sonrasında bu sorunun iki logar sistemi ile çözülebileceği diğer türlü yapılan çalışmaların garantili olmayacağını söyledik. (Kot Düşüklüğü Nedeniyle Kanalizasyon Basmasına Yönelik Yapılan İki Logar Sistemi İle İlgiil Detaylı Bilgiler İçin Tıklayınız)
Logar Geri Tepme Önleyici Sistem Nasıl Çalışır
İki Logar sistemi ile bina önünde yeniden yapılacak iki ayrı Logar ile kanalizasyondan gelen sular burada önlenecek ve tekrardan dalgıç pompa ile tahliyesi sağlanacak bu sistem aşırı yağmurlarda aşırı baskınlarda %100 garantilidir. Bundan dolayı kod seviyesi altında kalan bunun gibi binalarda %100 yapılmasını öneriyoruz aksi durumda bina zemin ve bodrum katında bulunan daireler 50 - 60 santim yüksekliğinde kanalizasyon suyuna maruz kalabilir. Kanalizasyon basmasının vermiş olduğu zararın maliyeti yeni yapılacak olan logar Geri Tepme Önleyici sistemin maliyetinden çok fazladır.

Logar Tepmesini Önleyen Sistemin Videosu için Tıklayınız

Logar Geri Tepmesini Önlemek için yapılacak çalışmaların aşamaları
Birincisi bina kanalizasyon logarının olduğu yere Ayriyeten 2 tane lokal yapılacak eski Logar geçerliliği yitirecektir.

İkincisi logardan bir tanesi mevcut Logarın derinliğinde olacak diğeri ise bu logardan 80 santim daha derinde olacaktır.
üçüncüsü derin olan logara dalgıç pompa montajı yapılacak suların tahliyesi bu logardan yapılacaktır.
Dördüncüsü belediye kanalizasyon hattından gelen giderek Çekvalf montajı yapılacak, Burası kapattığında binada kullanılan su daha derin logara yapılan ve montajı yapılan dalgıç pompa ile tahliye sağlanacaktır.

Beşincisi yeni yapılacak her iki logoya da kapağı yeni nesil kompozitif kapak olacaktır temin ederek tarağımıza ait olacaktır.
Altıncısı balkon içerisinde bulunan logarda herhangi bir psikolog iptal edilecek bu noktaya temizleme Bacaları yerleştirecekler Bundan dolayı da herhangi bir koku taşma ve pislik olmayacaktır.

Yedincisi Belediye kanalizasyon borularını Herhangi bir sıkıntı olup olmadığı arıza tespit taraması yapılacak tır.
Sekizincisi çalışma sonrası ortaya çıkan harfiyat tarhanada taşınacaktır.
Bu şekilde yapılan çalışma sonrası bina kanalizasyon tıkanıklığından kanalizasyon geri gelmesinden belediyeden ve belediye tarafından gelen lağım sularından tamamen Kurtulmuş olacaktır.
Logar Geri Tepme Önleme Çalışmasını ustamız anlatıyor.
Aşağıdaki videonun üzerine tıklayabilirsiniz.
Kocaelinde Logar Tepmesini Önleyen Çalışma Anlatımı için tıklayınız.

İstanbul Maltepe'de Logar Geri Tepmesini Önleme Çalışması

İstanbul Bakırköy Yeşilköy Geri Tepme Önleme Çalışması İçin Tıklayınız.

Pendik Kurtköy'de 120 cm Radyal Olmasına rağmen yapılan çalışma
